Informatie

Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa

Vrouwenkoor Capricciosa werd in 1994 opgericht en neemt sindsdien in het Amersfoortse culturele leven een originele plek in. In het repertoire is zowel geestelijke als wereldlijke muziek vertegenwoordigd. De titel ‘Toonkunst’, die Capricciosa in 1999 werd toegekend, sluit aan bij de muzikale uitdagingen die het koor zichzelf stelt. Capricciosa houdt van verrassende en (relatief) onbekende muziek. Het koor heeft momenteel 12 vaste leden en enkele projectleden. Meestal wordt er vierstemmig gezongen. Het streven is om 2 keer per jaar een concert te geven.

Koordirectie

Hannie Slingerland studeerde zang bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.
Na haar opleiding maakte zij deel uit van het studio-ensemble van het Internationaal Opera Centrum Nederland en volgde zij masterclasses bij o.a. Udo Reinemann en Roberta Alexander. Na haar studie werd Hannie Slingerland gecoacht door de sopraan Takako Hara. Als solist was zij te horen in zowel opera als oratorium. Ze is jarenlang vast verbonden geweest aan de Nationale Reisopera en maakt nu deel uit van het Nationaal Opera en Concert koor.
Naast optredens met koor en orkest legt zij zich toe op de liedkunst en kamermuziek. Zo vormt zij met gitarist Leon de Kroes het duo ‘Cuerdas Vocales’ en met fluitiste Mieke Keizer, en pianiste Yolanda van Tongeren ensemble Enchanté.
Recentelijk studeerde zij koordirectie bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis aan het conservatorium van Utrecht.
Naast haar werkzaamheden als zangeres en dirigent werkt Hannie als zangpedagoge. Ze geeft naast privéles o.a. stemvorming aan koren, waaronder het Donkozakkenkoor Nederland en organiseert (opera)cursussen in Amersfoort, Friesland en Frankrijk,
Sinds september 2011 is ze vaste dirigent van Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa.

www.hannieslingerland.nl

Overige informatie

Capricciosa repeteert op woensdagavond van 19:45 uur tot 22.00 uur in de Vrije School aan de Roméostraat 74 in Amersfoort.
Wilt u informatie over het privacybeleid van het koor? Lees dan hier verder.